Podszept #2. Mikro kulki i „suche” lodowce.

Jednak nie potrafię się skupić na jednej formie przekazywania wam treści. Najpierw była seria Przy kawie i herbacie, teraz Podszept. Czym się różnią? Podszept docelowo miał pozostać tylko na Facebooku, jak z tym będzie, zobaczymy. Kawa i herbata czasami czekała długo na ciekawiące mnie teksty i była nieregularna. Podszept postaram się wrzucać w każdy piątek.

Mięso to zło

Artykuł po polsku i o Polsce. Jak produkować mięso, by nie krzywdzić zwierząt (klik) Czy jest to w ogóle możliwe? Takie pytania zadaje sobie Agnieszka Sowa, pokazuje nam też, jak to naprawdę wygląda w naszym kraju, co zmieniło się w prawie dotyczącym hodowli, a co tak naprawdę jest pomijane, nadal.

Ritter Sport wprowadza kolejne czekolady wegańskie. W Niemczech do sprzedaży weszły właśnie dwa nowe smaki: gorzka z amarantusem i quinoa. Mam nadzieję, że szybko dotrą do Lidla. Więcej poczytacie tu.

The Story of Stuff Project to seria filmów edukacyjnych na temat mikro kłaczków, mikro kulek, zatruwających wodę, zabijających zwierzęta. Dopiero z czasem dociera do nas, jak naprawdę niszczymy świat, nie do końca o tym wiedząc.

Zaria Forman to artystka tworząca wielkoformatowe prace mające na celu zwrócenie uwagi odbiorców na zmiany klimatyczne. W swoich pracach przedstawia topniejące lodowce, ukazuje nam piękno miejsc, które już wkrótce mogą nie istnieć, a my nie zdążymy ich odwiedzić. Więcej zobaczycie tu. Oraz na Instagramie tu. Do tworzenia swoich prac używa rąk i suchej pasteli.

 fot: Unsplash.
Agnieszka
Agnieszka

W wolnych chwilach rozmyślam jak zmienić świat na lepszy, poszukując magii człowieczeństwa. Uwielbiam czytać książki i prowadzić działania na rzecz zwierząt. Nie potrafię zupełnie pisać o sobie, wolę o innych.

Artykuły: 272

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.